Saturday, March 27, 2010

Kawan Muslimat



hari nie nak cita dgn anda semua tentang 1 kisah seorang kwn...sya ada seorang kwn namanya fatima azzahra..fatima azzahra nie sgt baik..blh kata ada ciri2 wanita solehah la...sya mula2 mmg tak kenal pn fatima azzahra nie...secara tiba2 1 hari nie, kami selalu ym n sebagainya..seolah-olah mcm sudah lama kenal..kdg2 tu selalu melawakla, gaduh, n sebagainya..tiba2 1 hari nie, azzahra nie cerita dgn ngan sya tentang perasaan dia...klu ikutkan sya mmg dah tau dah...sbb kwn kepada azzahra nie yg bgtaw..sblom tu...tp pda ketika itu sya ingatkan kwn dier nie melawak jer~ then, bila azzahra ckp begitu sya amik keputusan utk tidak bls msg dier...kebetulan pda hari berkenaan sya ada final exam..jd sya amik keputusan utk diam seketika n fokus final exam~

bila habis jer paper final exam terus sya bls msg azzahra, dgn 1 surat: konteks nya di rahsiakn..tp kami masih berkawan mcm biasa..tetiba 1 hari nie kami berselisih pendapat, tentang 1 program..terus selepas itu kami tidak lg contact...jadi tak tahulah apa msalah sebenar...adakah sya bersalah? hurm, wallahualam..jadi selepas itu sya terus minta maaf kepada azzahra..kerana takut ada2 apa yg menyinggung perasaan dia..jwbnya dia mmg tersentuh dgn kata2 sya...mgkin tu mmg slh sya...sya tak kisah~ jadi sya amik keputusan utk tidak lg menghubungi azzahra...jd sya sengaja buang semua emel adress, ym, no phone azzahra ..mgkin nie jln penyelesaian terbaik...wallahualam~

tp sejak akhir2 nie, sya rsa berslah jer kepada azzahra nie, tak tau plk sbbnya ..ntah klu tgk muka dier pn tak berani..apatah lg berckp..apalh msalah sebenarnya yer...setelah muhasabah, sbnrnya mmg tak de apa2 pn nak di kesali..kerana semua tu mgkin perasaan sendiiri kot..jadi sya cuba sedaya upaya utk lupakan semuanya tentang kami..seolah tiada apa yg berlaku...begitulah kisah kwn sya~ sya harap azzahra tak marah...biar 1 dunia tahu apa dlm hati saya...

siapa yg bersalah????

~sekadar salin dan tampal~

No comments: