Monday, March 15, 2010

MISI ke Wad

salam

semalam hari pertama abah di wad...keadaan normal..hanya perlu tunggu rawatan dari doktor utk ke peringkat operation..nak cerita pasal sakit2 mmg tak reti...sbb bukan dalam bidang pengajian...hurm semalam dalam pukul 10 pagi bertolak ke IJN..sebelum ke IJN hantar my brother ke UIA...tp check in jer pastu terus ke IJN..pagi tu, kita org makan di medan selera yg berdekatan dgn tempat my Ummi berkerja dulu...nasi lemak mmg sedap klu pagi2...yum2 selepas breakfast terus ke IJN untuk check in ke wad pesakit...keadaan wad pda ketika itu sangat sejuk..ibrat berada di kutub Utara..dlm bahasa kmpung "North pole"...pda hari tu hanya teman Abah ke counter...amik surat ape ntah...di pendekkan cerita...Abah ditempatkan di wad A217..smlm jugak nurse buat check darah..itu saja~

hari ini plk, long story...pagi2 sya dah keluar ke stesen bas utk pegi tgk abah...ingat nak bwk korang suma(adik2) tp..blom ada lesen kereta...hoho jadi naik bas la...jwbnye~ tggu bas dlm pukul 8 lebih...pastu smpai jer KL sentral...terus naek LRT ke Kampung Baru...smpai jer di kampung baru tetiba jer blur...nak pi mana nie?..kiri ka kanan...maklumlah first time tu...pastu ikut jer naluri hati...first ke kiri...dah jalan jauh sikit..pastu naluri suruh patah balik...pastu decide ikut kanan...akhirnya berjaya jgk keluar dari kampung baru nieh...huhu jauh taw dlm 1.2km....berjalan tuh~ tapi kira ok la compare to UTP...nasib baik kampung baru nie sejuk sikit...akhirnya smpai juga di pintu gerbang kampung baru...smpai jer di pintu gerbang tu...terus blur lgi...nak ke kiri ke kanan...hurm akhirnya ambil keputusan nak ke kanan...pastu agak2 dah sesat sikit terus pi tanya seorang abang tu...di dalam pusat rawatan islam yg tak jauh dari tempat sya berdiri...ayatnya berbunyi begini " salam, Abg dimana yer IJN? jauh lagi tak dari sini?" jwbnyer " Abg tak berpa pasti la dik, adik nie naik motor ke kereta?" dgn slumber jwb "jalan kaki" smbungnya"Apa kata adik naik cab?" dlm hati "Duit dahlah tak cukup" pastu ckp jer ngan Abg tu "Abg duit sya tak cukupla,jauh lgi ke Abg?" abg tu jwb"haa..takpe amik RM10 ni, gi amik cab..." jwb sya "la ssh2 jer abg..." pastu,at last amik jer...ucapan terima kasih didahulukan...smoga Allah jer yg balas jasanya...

pastu terus tahan teksi...dan terus smpai di IJN...smpai2 jer Abah terkejut...eh2, abah tanya spa hantar...jwb dgn confident jalan kakila...hihi pastu ceritala dgn my parent...naik basla, LRTlah...akhirnya smpi...pagi tu dlm puku 10 lebih, mkn dgn emak di cafe...harganya lebih mahal berbnding cafe di UTP..tapi rasa, blh tahanla...tahniah diucapkan...lepas makan duduk2 kejap terus balik...mak cakap abah kena buat check ape ntah..(namanya dlm english tak ingat)..tapi tak comfem lagi bila nak operate...minta2 dlm minggu nie...insyaAllah~

ya Allah enkau kasihanilah ibubapa kami ya Allah, seperti mana mereka mengasihani kami sewaktu kami kecil...AMIN ya rabbaAlamin~

ikhlas dariku
sharif


1 comment:

cHarLie2 BumBom said...

berdoa byk2 nye shariff..
Semoga perjalanan abah mu akn dilncrkn Allah dgn pnuh kesenangn sekali...