Monday, April 19, 2010

Kelas AW yg mencecah RM280

kereta yg dikatakn dilanggar oleh sya secara tak sengaja

kereta yg digunakan oleh sya pada hari kejadian


salam

hari nie nak cerita dan kongsi dgn anda semua tentang sebuah cerita sya, iaitu tentang kelas Academic writing ataupn AW..tarikh tak ingat tapi, pda ketika itu hujan lebat...jadi tiada siapa nak hantar..ambil keputusan utk pinjam kereta kwn...jadi pinjamlah kereta itu td..kereta WAJA..pastu terus keluarkan kereta..dia..~ disebabkan hujan, jadi tak perasan sgt...waktu nak reverse kereta itu td...yg perasan pda ketika itu..kereta yg sya reverse tu dekat dgn sebuah kereta..yg sedang parking..s0, bila perasan terus jer kedepan sikit dan reverse semula..dan terus kekelas AW itu tadi..balik dari kelas tersebut..terus parking mcm biasa dan serah kunci kepada kwn sya semula..then tiba2 mlm tu kwn telefon..dia kata kereta member dia ada calar sikit dan disyaki, kereta dia yg langgar..tanpa buang masa terus pegi tgk..kereta yg sya pinjam nie nampak mcm takde pape..tp kereta member dier nie ada tercalar...sepanjang sehasta tangan, klu tak silap..jadi sya akui ada terdekat dgn sebuah kereta..tapi tak perasan yg mna..s0, sya tak kisahla psl bayaran nya klu im, really make mistake..

so, smlm member kwn sya nie, kata yg dia dah ketuk plus cat tmbah tolak dlm RM280...wah~ byk tu..jadi sya minta nak byk ansur2...jadi katanya duit itu adalah duit ayahnya..mean that kena byar full teruslah...takpe2..tak kisah pn..yg kisahnya byk sgt..sbb hari tu member sya ada ketuk rim tayar kereta klu tak silap RM80..tapi klu cat tu tak taula pulak yer...hurm, tapi sya blom tgk lagi kereta tu...

insyaAllah sya akan bayar dlm hari rabu..jadi duit hanya halal dunia akhirat sekiranya dibuat pda tempat yg terbabit...dan klu pda tempat lain dikira haram..itu saja last word~ terima kasih kepada kwn sya yg bagi pinjam kereta hari tu..tanpa kereta anda takdpt la pegi klaz AW~

syukran kawan~

p/s: sya masih blom ada lesen, tapi apa blh buat dah itu jer kenderaan yg pandai bawa selain motosikal..

sharif

No comments: