Tuesday, April 6, 2010

Tentang kelmarin, semalam dan hari ini

salam~

walaupn keadaan tidak mengizinkan, tetap gak nak cerita tentang kelmarin, semalam dan hari ini..

kelmarin
sahabat sya telah merajuk dan buat hal, sahabat aka laptop. jadinya terpaksa, hantar utk diformat, sejak dari tu tak dpt fokus study langsung asyik2 rindu dgn laptop, hari2 keep in touch with org yg tlg formatkan laptop..tu~ laptop sya nie kecil dan sgt comel, jadi kemana-mana mesti dia ikut sekali, tak kiralah mna sya pergi. Jadi laptop nie tempat sya meluahkan segala rsa gundah dihati...*ceh s0, sejak kelmarin eveything kerja tak boleh proceed..AW, DE subahanaAllah~
jadi, telah dihantar laptop itu bagi tujuan baik pulih..

semalam
dapat berita bahawa laptop tu dif0rmat setengah jalan, sbb org tu kata ada problem ngan laptop, tp blh guna external CD jer nak format..haa~ nie yg buat nak nangis nieh..so, terpaksa ambil balik laptop..semalam gak sebenarnya ada iftar, s0 demi laptop yg kucintai..terpaksa berkejar ke ipoh...tapi sygnya harga external CD RM250++ so, harapan tak kesampaian..so laptop tu mmg tak dpt format..alang dah kat ipoh tu beli barang utk kwn2, harap dia0rg suka "smarties"...sbb tak tau nak beli apa utk anda semua..s0, mlm iftar dtg lmbt...pukul 7.35 cam tu la, so maaf la yer..itu pn dah bawak laju...nak buat camne kn..terima kasih sbb tggu sya..s0, mlm tu gak terpaksa cari someone dpt format, sbb kerja byk nieh...subahanaAllah..akhirnya temu bdk ICT...dia kata blh formatkn...s0 terus hantar kat dia...waktu tu dlm pukul 12mlm. jgk la..penat betul sehari-hari berjalan..tetiba rasa demam..huuuhhh sgt pening~~ s0, laptop tu dia kata blh siap esk...nie mesti demam rindu laptop..takpe tawakal jer...akhirnya laptop tu kasi dkt dia..wah~ bila la jantung hati nie nak bersinar kembali..

hari ini
pagi tadi, tgk laptop tetiba bdk ICT tu blom buat lagi sbb dia kata ada problem nak format kn tapi dia cuba pakai dia punya CD rom..ok takpe biarla dulu, nak cepat2 buat pe..huhu tapi rindu sgtla...plus kerja yg belum siap lagi...wah~ betambah-tambah plak tu...subahanaAllah..

ok moga2 cerita ini, tak bersambung kepada "hari esok"
moga Allah tlg permudahkan urusan aku baik duniawi n jalan menuju Akhirat yg hakiki..

sharif


No comments: