Friday, June 25, 2010

Kisah Saya

PASMASUK TRADE VISITOR

salam,
selalunya org yg istimewa, sja yg tggu org yg biasa dan slalu melakukan khilaf, mcm sya utk update blog nie...Alhamdulillah, bsyukur pda Allah, kerana msh lagi ada org yg caring mcm anda utk ikuti perkembangan sya.walaupn sya tidak miliki, apa2 yg istimewa..hari nie sya sgt penat sekali, kerana 1 hari tak tido,plus pagi tu plak, kna pegi pameran MIHAS,di Matrade..dahla tak tido satu hal, pastu kna pegi pameran MIHAS plak..tp inilah dia kekuasaan Allah, yg kita panggil qda' n qadar..

sya ingt nak pi tgk2 biasa je, tp kna tggu dari pukul 8-10 pg, sblom dpt msk exhibition..pukul 10 pg,tu sya terpaksa dftar sbgai trade visitor, haha..lwk jer~~ at last daftar bawah nama MS studio, position as manager..dia kasi cimb bank bag dgn produk2 MIHAS...utk pengetahuan semua MIHAS nie, ialat matrade exhibition convention centre..and merupakan the 7th international halal showacase..sya rsa bertuah dpt msk as trade visitor...dpt tgk booth2 halal dari seluruh dunia..but booth Malaysia always the best...then tgk2 kejap, pastu ambil bberapa bisnes card dari org iran, mgkin blh jadi sponsor utk RD..akan dtg..tgkla mcm mana nnt..

jam 11 sya bertolak ke KLCC, dlm bus...bdn mmg letih sgt..mcm rsa nak pitam..tp Allah beri kesempatan kepda sya utk berjalan..Alhamdulillah..sya meneruskan perjalanan ke KLCC, dlm hati sya kata nak cari masjid yg terdekat area KLCC, utk solat jumaat..akhirnya, sya dipertemukan dgn masjid as-syakirin..sya ingt nak tido kejap di masjid sblom solat jumaat, rupanya tak blh nak lelap, tp badan letih sgt...dan Alhamdulillah, masjid as-syakirin KLCC itu mengadakan program FORUM berkaitan palestin, dari wakil dari muslim care dan wakil media, yg terselamat dlm mavi marmara..sya rsa sgt beruntung mndgr ulasan beliau, utk pengetahuan semua sbenarnya wakil malaysia juga telah terkena beberapa tembakan, tapi mereka tak mengalami apa2, yg serius...antaranya tembakan di punggung, belakang kepala..dan lain2 sya tak ingat..ada yg kna peluru hidup dan peluru getah..mmg sgt sedih..mulai sekarang sya bertekad utk tidak lagi menggunakan produk yg ada kaitan dgn israel bg mmbantah cara mereka...

sya sgt beterima kasih pda Allah, kerana telah mmpertemukan sya, dgn masjid ini...at first sya terfikir utk ke masjid jamek, tp Allah lebih mengetahui yg terbaik utk umatnya..terima kasih Allah~ selepas solat jumaat, sya terus berjalan-jaln di KLCC, sblom tu sya makan di A&W, sgt puas..dan berbaloi... :) bdn yg penat kembali bertenaga..tp sygnya, takde kesempatan nak beli barg2...sya ingt nak beli sony earphone dan baju2..tp mmandangkan sya consider beberapa faktor, biar dlu...tggu waktu sesuai...nnt sya pi lagi..:)

balik tu, bdn penat giler smpai tertido dlm bas, huuuhh..nasib baik rumah jauh..blhla tid0 kejap2..itu sja, pengalaman hari jumaat ini..sgt bermakna walaupn penat tak sudah...hihi :)

aaa...lastly, nak ucapkan terima kasih sudi mmbca kisah sya, yg tak seberapa..n terima kasih pda yg prihatin..kpda bakal isteri sya, diluar sna, jgn nakal2..yer solat jgn tinggal..pastu, jgn tension2...klu rsa nak marah,pgi ambil wudhu'....isteriku, walaupn sya tak tahu siapa anda, tp sya dpt rsakan yg anda, juga rsa apa yg sya rsa...harap2 kita dpt bertemu, ketika takdir telah ditentukan...harap2, jga diri baik2..jadi diri anda sendiri, doakan sya terbaik...pastu, ingt Allah sentiasa, berusaha utk jauhkan diri dari melakukan khilaf tau..dan jgn sedih2, kerana sya tak suka lihat anda sedih..moga bertemu dijannah~

k, itu saja,kisah sya adalah tetap kisah sya, tapi kisah sya blh jadi kisah anda, sekiranya kisah sya, anda ambil iktibar dlm kisah anda...syukran

sharif

No comments: