Wednesday, July 21, 2010

Hari RABU

salam
semalam baru selesai, hal kesihatan. bermula dari 8 pagi, bertolak ke klinik UTP berbekalkan scooter modenas, sebaik saja smpai, terus saja berjumpa dgn doktor.Doktor check2, kejap then dia suruh gi hospital.at first, ingatkan dia nak hantar. sekali dia suruh sya pergi sendiri.. then terus call kwn sya, utk terus ke batu gajah hospital, but kena wait until 9 lebih, sbb dia ada misi utk mencari sponsor bagi program kami..

sebelum tu, kwn sya nie dia ajak tgk cerita tarzan versi english..mmg menarik jalan ceritanya.baby tu cute giler..jadi akibat keletihan, tertido di atas katil kwn sya..setelah kepulangan kwn sya yg seorang lagi tu, sya terus ke hospital..dtg jer kat hospital, mula blur..biasalah mana pernah pergi hospital situ..jadi sya ditinggalkan oleh kwn sya, sbbnya dia nak pi cari sponsor dkt pekan batu gajah.

dkt hospital, sya sudah explore everything..termasuk jabatn pesakit luar, farmasi, bilik xray dan sebagainya. Dihospital nie, sya belajar utk bykkan bersabar.. sbb bukan anda seorang jer yg sakit.tpi, mcm2 org lagi yg sakit..sya perhatikan byk ragam manusia, dari pelbagai golongan, dari muda until org tua..dan dengan perlbagai jenis sakit.
ada yg sabar, ada yg tak sabar..kan sabar itu iman?

tunggu pnya tunggu akhirnya nurse, panggil nama sya..jumpa dokor alahai tak sampai 5 minit..but tunggu 2jam..huhu kesiannya..lepas tu doktor suruh gi xray, pastu dtg balik jumpa..then, ke farmasi ambil ubat..ambil ubat pn ada no. tggu lagi setengah jam..pastu ambil ubat tak sampai seminit..jadi moral of the story, kena byk besabar, dan Allah itu beserta mereka yg sabar...

jadi nasihat sya utk semua, kita masih sihatkan? jadi jaga kesihatan, sbbnya, pergi hospital nie take alot of time..so, jga kesihatan diri.pastu kna byk bersabar dan waktu sakit pn jangan lupa solat..itu saja..utk yg baca blog sya, sya syg anda, jga diri ya~ :)

sharif

No comments: