Saturday, July 10, 2010

RUMAH, I will MISS U

salam
Alhamdulillah,selamat tiba di UTP perak..lepas nie work as studnt plak..hari2 dah jadi composer n producer..insyaAllah, x lama lagi MS STUDIO upgrade to cartoon production..jadi, doakan yg terbaik...hurm, nak cerita apa yer..ok, mmandangkan dah masuk U nie nak cerita tentang pengalaman di rumah...

duk rumah mmg best, hanya buat kerja2..studio..xperlu pikir pasal study :)..especially in composing lagu terbaru, seperti LIHATLAH, dan mixing lagu2, seperti Akulah Hamba, Maafkan Aku Tuhan, dan lagu terbaru seperti Jangan Bersedih..then, work with cartoon production, bru belajar2..dari mereka yg berpengalaman dlm bidang tersebut..dan sebagainya, ternyata tak dpt dinafikan mmg ssh, tapi mesti sabar dan ada kesungguhan...ok seterusnya..

rumah, mcm biasa dpt tgk perlawanan bola sepak in HD...hihi mmandangkan kat rumah ada astro beyond..mcm2 ada..but, stil upset..my favourite team sudah kalah..dan tinggal team yg lain utk revenge jer..hihi

rumah juga terdpt sebuah bilik,yg sya jadikan studio utk recording, dan compose beberapa lagu..wlaupn x cukup alatan akustik..lepas nie studio nie kta buat besar sikit utk buat cartoon production plak..ek~ :)

dirumah juga sya byk menuntut ilmu akhirat dari ustaz kamarudin,ustaz yusuf, dan ustaz yg lain...ustaz kamarudin ajar hadis, ustaz yusuf mengajar ilmu tasawuf, juga ceramah utk isra' mikraj, ...tapi belajar selepas maghrib di surau tempat sya tinggal..dan juga tak lupa di masjid syakirin KLCC, dapat ilmu berkaitan palestine..dan juga ustaz johari, khatib, yg sgt sya kagumi dgn kepetahan beliau..insyaAllah, sya kan cerita pengalaman dan ilmu2 ini..utk dikongsi dgn semua pelajar2 di UTP..

tak lupa juga dirumah byk ada khilaf pda Allah, insyaAllah sya mahu terus perbaiki diri utk mencari redha Allah..apa yg pasti, sya aku cuba berusaha wahai tuhanku, Allah..moga2 sya istiqamah...doakan terbaik..

Itu jerlah yg sya dpt kongsi bersama-sama teman..harap kisah sya menjadi kisah anda..salam syg dari sya...especially pda org yg sedang mmbaca..(jga solat awk yer, ssguhnya solat itu mencegah pekara keji dan mungkar)

RUMAH, I will MISS U (especially my studio)

sharif

No comments: