Thursday, August 12, 2010

Diari Ramadhan KEDUA

salam
hari ini hari kedua ramadhan, sahur jam 4pg, air suam & air strawberry..selepas tu tidur semula.Bangun pukul 6, solat subuh..kemudian pukul 8 ada kelas..MEB..hari yg panas..
sewaktu dlm perjalann ke kelas terserempak dgn lecturer smpat berbual kejap..dia menyatakn hari nie sgt panas. sya meng iyakan dan terus ke kelas bersama-sama..

kelas hari nie staright until pukul 5, hari nie byk berjalan, dan dugaan paling kuat ketika jam 2ptg, dgn cahaya memancar kemuka..berjalan dlm 1km..ke block 1 utk ke kelas programming..balik dari kelas programming, berjalan pula ke kelas IMSE yg terletak 1km dari situ..wah~ dugaan dlm puasa..tapi tak rasa penat..cuma rsa bahang panas terik mentari di UTP nie..

balik dari kelas pukul 5 ptg, ada meeting di masjid lama..wah~ berjalan lagi agak dalm 700m, sebelum ke meeting sempat masukkan check MARA dlm akaun..agenda meeting kali ini, sempena ramadhan..sya ditugaskan utk jadi setiausaha usrah, naqib sya Abg muhammad, dan PIC utk terawih di V2....kemudian selesai meeting dlm 6.55 ptg..terus ke bilik semula, tamabah lagi 700m, berjalan..

sampai bilik, dalm jam 7.15 mlm..7.31 berbuka nasi tomato, yg sya tempah dari sahabat..beserta air strawberry sahur..kemudian solat isya' dan terawih di surau v2..(sbb hari nie hujan, tak jadi ke masjid)..doakan semoga ramadhan esk sya dpt tingkatkan amal ibadah.insyaAllah~

sharif

No comments: