Tuesday, August 17, 2010

Diari Ramadhan KEENAM

MASJID AN-NUR UTP

salam,
ramadhan diari yg ke-enam diupdate pda hari yg ke tujuh.hurm..ramadhan semalam keadaan normal, cuma-nya terdapat kelainan dlm iftar sya pda kali ini..klu sebelum ni sya iftar di cafe, semlm..sya iftar di masjid..

Masjid di universiti sya, telah diberi nama masjid an-nur..dan masjid ini juga baru dibina, dlm bberapa tahun yg lalu(sya terlupa tahun, ia di bina). Iftar di masjid ini, adalah anjuran, unit pentadbiran masjid dengan bantuan sokongn Rakan Masjid, sebuah kelab pegerakkan mahasiswa islam di UTP. Jadi, utk iftar kali ini lajnah sya telah diberi tugas, utk mmbantu iftar ini supaya berjalan lancar.

sya smpai di masjid dlm pukul 6.45 ptg, sempat juga utk tolong ahli-ahli lajnah yg lain, utk tuangkan air ke dlam cawan..tak sangka jemaah yg hadir hampir memnuhi ruang masjid ini.Alhamdulillah.harap2 berkekalan selama-lamanya.

semalam sya berbuka secara berjemaah (mkn dalam talam)..sgt menarik, hanya sya dan sahabt jer yg tahu keadaan kami pda ketika itu..Alhamdulillah,pengalamn yg tak dapat dilupakan..menu, berbuka nasi putih+ sayur+ kuah "ayam" , jangn tersilap, ayam waktu tu sudah habis, jadi hanya tinggl utk kami, adalah kuahnya sja..walau bagaimna, sya sgt bersyukur kpda Allah..atas rezeki yg tlh diberikan..Alhamdulillah~

tobe continued.

sharif

No comments: