Wednesday, August 11, 2010

Diari Ramadhan PERTAMA

salam
Hari ini hari pertama ramadhan, terbangun utk sahur pukul 3.50, sahur air suam..dan tidak lupa juga pda Allah..selepas tu tidur semula,bangkit semula pukul 6 pagi, solat subuh, pukul 8 pagi pergi ke JPSP ambil cek MARA.

kelas hari nie start pukul 9pg hingga pukul 12 tgh hari. Hari nie, hari yg sgt panas.berjalan kaki dari pocket D ke C dan seterus ke blok 1. ujian bulan ramadhan nie, dan sya berpegang pda 1 hadis, jika kamu menumpuh 1 perjalanan utk menuntut ilmu, Allah akan permudahkan jalan kamu ke syurga.

hari nie juadah berbuka puasa nasi lemak ayam, beserta air suam dan kurma.Td sy berbuka, dgn kurma dan air suam, kemudian solat maghrib dulu..setelah selesai solat maghrib baru makan nasi lemak ayam. Lepas tu, mandi utk bersiap ke masjid an-nur..disamping itu, sya bwa cek MARA.utk ditunaikan ke dalam akaun.malangnya setelah smpai ke Bank baru perasan cek tu belum bertulis no akuan dan maklumat diri.Jadi saya batalkan niat utk mskkan-nya kedalam akaun.

kemudian sya ke, masjid an-nur utk solat isya' kemudian solat terawih lapan rakaat. habis dalm jam 10 mlm..terus ke bilik.lepas nie nak gi cafe kejap beli makanan utk sahur.insyaAllah, moga sya terus istiqamah utk beribadah pda Allah.insyaAllah.

10.15 mlm, 1 ramadhan - Bilik v2b024

sharif

No comments: