Thursday, January 27, 2011

Begini Nasibku


Salam


Alhamdulillah, baru ada sedkit kesempatan utk sya update blog.Alhamdulillah, sya baru sja pulang ke Universiti sya. Sebagai pelajar tahun 2, sya rsa sya masih belum rasai apa itu,bidang yg sya pelajari sekarang, moga Allah tunjukkan jalan pada sya. Hurm, Alhamdulillah, sya masih lagi mengekalkan kedudukan sebagai pelajar di UTP, eventhough sya tidak lepas utk Target MARA, tapi sya tetap bersyukur. Hidup sebagai selfsponsor nie, mmg sgt berat bagi sya. Tapi, apa boleh buat, takdirnya sudah begitu.

Sya terpaksa berkerja sambil belajar. cari duit utk tanggung kehidupan disini.InsyaAllah, balance dalam akaun, adala sikit2 utk buat bisnes.Moga Allah sentiasa beri kekuatan pada diri sya utk meneruskan pembelajaran disini. Sya sedang cuba utk meminati chemical engineering, insyaAllah, this is the first week for me. Sya juga telah mula menyukai subjek, separation process, tapi biasalah first2 nie, semangat lebih. sya mohon semua doakn sya utk jadi terbaik dunia akhirat.Sem ini sya ambil beberapa subjek. contohnya seperti berikut:

1) Separation process 1
2) Process Heat Transfer
3) Professional Communication Skill
4) Computational Method
5) Sport Science.

Moga Allah permudahkan segala urusan sya. Tapi, bila sya fikir2 balik, how i want to generate money? blh ke..ntah sya pn takut jgk nie..hurm, my strength is, i can make video montage for company, music, design,n website..but my weakness, is im not good in management, to lazy and mudah rebel.But from time to time, insyaAllah sya akan perbaiki masalah sya ini. Jadi kepada sesiapa yg kenal diri sya, sya mintak maaf sgt2, klu sya ada buat salah, sometime, sya tak sedar yg sya bersalah..

Sebenarnya sya sedang fikir byk solusi, utk masalah sya..especially dengan medtech dengan RM, sometime sya tak dtg meeting, usrah, ada sebab, if sya free, i will tell the truth.And sya juga tukar no baru, sbb hp sya hilang tempoh hari...jadi,sekarang sya dah tak blh dengar lagu menggunakan phone sya yg lama tu, sedih sgt sbb hilang,dan hp itu merupakan pemberian abah,lagi lah sya sedih...hurm, just need some to share my problem.,huuuuh....

hurm, mcm patah tumbuh hilang berganti pulak,rasanya..hurm, anyway insyaAllah, sya juga dalam proses, berubah, utk menjadi org baik..ya, org baik...kerana sya pn manusia biasa yg ada juga silap, ada juga salah, tapi insyaAllah sya cuba perbaiki..


ok, this week sya nak buat promotion pada mana-mana company or kelab di UTP, yg perlu khidmat sya utk buat video montage,music background utk event or what so ever, i really appreaciate you guyz..harga blh kita berbincang, insyaAllah.

Lagi satu masalah sya sekarang, sya tak berkenan dengan seseorang. Bagi sya dia cuba mencari kesalahan sya.setahu sya, sya tidak pernah, berbuat jahat dengan sesiapa, sya sedar spa sya....mybe dia tak suka how im act kot..tapi dengan dia,seriuosly, sya tak pernah buat apa2, tapi why selalu sgt nak cari salah saya..but never mind, sya maafkan atas semua kelakuan anda pada sya, kerana siapalah sya utk menghukum tindakan anda pda sya, I just ordinary person that alwayz make mistake.Hanya Allah yg tahu.

Seterusnya, LOVE? what a sad story, mybe lain kali kot cerita...la nak kena cerita jgk ke? hurm, setakat ini Alhamdulillah, perasaan cinta masih terkawal,i just cant say that i love her, because Allah watching me, tak nak terjebak dengan pekara couple nie, mana tahu satu hari nanti Allah dtgkan yg lebih baik dari tu..tapi terpulang pada manusia la, mahu menilai cinta sya..because once i love, i will still love her, until she said "no"..haha :)
then, i will cry...biasala tu, org tak hensem mna nak dpt wanita yg lawa2 kan... if anyone love me, i just accept it, kerana sya berpegang pada prinsip, cintailah org yg mencintai anda kerana anda akan rasa lebih dihargai, berbanding mencintai org yg tidak tahu cintai kita atau tidak...hurm~ ok that enough kan..


dalam kesibukan ini, sya juga telah siapkan separuh lagu "Begini Nasibku" and the idea is from Pramlee song, liriknya sya gubah sedikit dan berdasarkan kisah hidup sya.

Begini nasibku,
tiada siapa tahu,
jiwa tak berteman,
hidup di pinggiran.

Kalau sudah nasib,
apa boleh buat,
takdir dan suratan,
Allah menentukan.

Hendak Ku nangis,
tiada air mata,
hendak ku senyum,
tiada berguna.

Sabarlah saja,
duhai hati hiba,
nanti sampai masa,
tiada duka tawa.

seriously, in UTP sya hidup mcm dipinggiran, tapi apakan daya, semua org dont want to be friend with me, but nevermind Allah ada..mungkin ini ujian sebab dosa2ku..

Seterusnya, sya mahu berubah jadi org baik..dan berkerja lebih gigih utk tambah pendapatan sya, utk teruskan hidup di UTP...ok, Anyone, Please Let me know, if u want need my help...
sya byk berdosa dengan Allah, ya Allah, dengarlah, sesungguhnya, hamba mu cuba sehabis baik dalam bermujahadah, tapi kadang gagal dari beberapa sudut....Maafkan Saya Allah.

mshariffuddin

No comments: