Friday, March 18, 2011

MIS Satu lembaran Baru

salam,
Hari ini selesai utk nasyid malam inspirasi seni, even though sedikit kecewa, tapi takpela kira ok sbb berlatih dua hari, dengan percussion sekali, jadi total tiga kali latihan.

Ada byk nak cerita untuk pertandingan nasyid ini, dalam keadaan yg sgt semua busy, tp Alhamdulillah dapat juga sya dan rakan-rakan msk pertandingan ni...yg paling penting ialah message dan ukhuwah..Majlis ini bermula bila semua bdk2 IKRAR menggelabah, sbb baru nak training dengan team percussion sebelum event start :) ..tapi Alhamdulillah, telah diberi peringatan utk semua Ahli, yg tujuan kita masuk ini adalah utk mencari keredhaan Allah. Redha Allah itulah yg paling terpenting...kerana semua ini ada kaitan dengan hati...

Penyakit hati itu yg paling susah diubati, kerana ubatnya tidak terjual dipasar-pasar raya malah big store...Masa event start kami ramai2, baca doa agar diberikan kestabilan emosi ketika pertandingan..kerana ialah baru 3 hari training dan semua muka2 yg nyanyi tu baru first time..tapi Alhamdulillah sbb Allah beri hidayah kepada hati-hati mereka utk menyampaikan dakwah islam sebegini....Alhamdulillah~

Semua muka nasyid adalah yg berlatar belakangkan euphonius dan sebagai, sya sgt bersyukur kerana dapat mengajak mereka utk menyertainya, walaupn pda mulanya mereka menolak.Hidayah itu milik Allah, dan hanya Allah yg beri pada hamba-hamba nya itu.. Alhamdulillah ukhuwah dan dakwah itu satu permulaan bagi mereka, bagi yg faham..Alhamdulillah sikit-sikit lama-lama jadi bukit....

Untuk music, korang mmg happening, walaupn ada mistake, (ak gelak jer atas pentas...) tiba-tiba tengok muka audience dah macam pelik dah..seriusly waktu nyanyi tu ak tak dengar piano...jadi aku terpaksa kedepan sikit...(itu bukan show off tau) itu sbb nak dengar bunyi piano yg dimainkan...apa2 pn enjoy dan Allah lebih tahu..tapi yg pelik semalam ada org minta kami buat persembahan hari rabu ini...betul ke?? mcm tak percaya jer...huhu :)

nevermind, apa-apa pn terima kasih Allah kerana beri hidayah kepada hati-hati ini...Alhamdulillah.... :)

*guyz, aku mintak maaf sbb Is cakap korang takdapat jwab exam dgn baik, lepas reharsal semalam, tapi takpe insyaAllah ada pahala utk korang.apa2 pn korang memang terbaik!!! syg korang...

mshariffuddin

No comments: