Monday, June 6, 2011

4 June 2011

Alhamdulillah,
segalanya sudah dirancang dan Allah yang menetukan arah tuju kisah mulia, selepas ini. Alhamdulillah, semuanya sumber inspirasi Allah. Kebanyakkan yang kita lihat, Orang barat, org bukan islam, org islam tapi fasik yang memegang media.Tapi insyaAllah, dengan wujudnya laman kisah mulia, insyaAllah, bakal menjadi wadah terbaru The leading islamic online magazine.

Ada juga yg sempat mengutarakan pandangan mengenai kami, yang baik kami terima, yang buruk kami anggap sebagai satu cabaran dalam memperjuangkan agama Allah.Biasalah, yang ingin menghacurkan umat islam adalah umat islam sendiri.InsyaAllah, jika niat kita baik, pekara dilakukan baik, insyaAllah, Allah pasti tolong.

Allah SWT berfirman,
"Wahai orang-orang yang beriman, jika kamu menolong (agama) Allah, (niscaya) DIa menolong kamu dan meneguhkan kedudukanmu."
(QS. Muhammad: 7)Wadah terbaru kami ini merupakan Magazine Online, yg kami telah fikirkan sewaktu ia start ditubuhkan.Mungkin perlu ada baik pulih dari segi internet security dan sebagainya.InsyaAllah, kita akan kembangkan ke peringkat International. Kerana, perlu ada satu wadah yang baik untuk kita kongsi bersama muslim diseluruh dunia, kerana muslim itu bersaudara.

Apa yang perlu diperbaiki ialah content, Kami ambil dari beberapa site news utama dan diselitkan pula laman-laman yang contentnya bagus dan isinya padat untuk dijadikan bahan utama dalam penyiaran kami.InsyaAllah selepas ini, kami akan ada lebih krew untuk bantu penyiaran.

Mungkin selepas ini, kita perlu wujudkan Radio atau Televisyen Islam? siapa tahu..perancangan masa panjang.Semoga Allah beri kekuatan.

Apa yang ingin dikongsikan ialah, magazine online ini telah rasmi nya operate pada 4 June 2011. semoga menjadi wadah dunia Islam dalam penyiaran online. Terima kasih kepada Allah. dan kepada semua yg terlibat media massa, artis nasyid dan semua.any update will be made in English after this.ok. ^_^

mshariffuddin

No comments: