Saturday, September 22, 2012

Nurul Faizah

#before you read please play this song




Alhamdulillah, hari ini sudah lebih kurang seminggu saya diUTP. Hidupku macam biasa, tak ada yang istimewa pun. Bangun, solat, makan,dan internet. Hurm, buku pun baru sentuh sikit-sikit jer. Hurm, dekat UTP kali ini lain sikit dari semester lepas sebab tak berapa kenal orang. Ada yg kenal, ada yg tak. Rasanya bila tengok orang yg kita kenal tu rasa nak nangis jer, maklumlah macam sebak sikit. (Sebab susah sangat nak jumpa)

hurm, kali ini rasa mcm sunyi jer..nak ajak kawan riadah main futsal, kawan-kawan sudah gi intern. Maklumlah saya nie bukan pelajar pandai, sebab tu lambat sikit. Pelajar pintar selalunya dihadapan, pelajar lambat mcm saya nie lambat sikitla jawabnya. InsyaAllah, saya intern bulan januari jika diizin Allah.

orang kata lelaki kena tabah. Sebab lelaki nanti nak kena jadi imam. saya kata, setabah-tabah imam itu pun menangis bila baca Al-Quran. Inikan saya insan yg lemah banyak dosa ini. But lately, susahnya nak nangis. Selalu cari point nak nangis, tapi tak nangis-nangis maybe, sbb dosa-dosa yg ada ini...

Tapi, satu jer sebab yg selalu buat saya nangis. Pertama sebab saya nangis bila saya dapat markah rendah tiap kali test, kedua..yg nie tak blh sebut kot biarlah disimpan disudut hati yg dalam.

why, i wrote this? sebab tak ada kawan nak cerita, tengok kiri kosong, tengok kanan kosong, semua dah pergi jauh. Ada kawan yg dapat pi oversea...tahniah lah yer semua..anda semua mmg role model saya..dari dulu lagi hingga kini. Tapi nak jadi hebat macam korang semua, mmg susah la.. saya selalu doakan kawan saya menjadi yg terbaik.

seriously, di UTP ini mengajar saya bukan dari segi akademik tapi pekara-pekara lain. Seperti suasana persekitaran, macam mana kita nak biasakan diri, dan mcm mana kita nak overcome stress. Wah, awk ingat saya tak stress ke? stress yg amat dahsyat. one of method saya overcome stress saya suka duduk sorang-sorang layan perasaan, bersendirian itu lebih baik, kan? dan saya suka jalan sorang-sorang, bersama yg tersayang, opss (sila gosip-gosip). Kadang-kadang tu bila bersama dia, saya rasa cerita saya ini ada background music. sebaik-baiknya, klu kita stress ambil wudhuk, dan baca Al-Quran, ada org yg tersyg pesan.. (sila gosip-gosip, haha)

cerita bab music nie, Alhamdulillah, saya sudah susun byk lagu tahun 2012. Sometimes rasa down, buat lagu byk-byk, tapi orang bukan nak dengar pun, kadang-kadang rasa kecewa jugak. Tapi nak buat macam mana, kita komposer tempatan, yg tak sefemes mana pun. biarlah itu semua dugaankan. Bila saya buat lagu, saya suka selitkan apa yg saya fikirkan, apa yg saya rasai. jadi sesiapa yg pernah dengar lagu saya, teruskan support karya saya yer. Bila anda play pun, saya sebenarnya sudah cukup gembira. Minat tak minat itu lain cerita, masing-masing ada cita rasa musik dia sendiri kan? mcm makanan jugak.

wah..sedang asyik menaip tetiba dapat call dari UTP management. Ada borang yang nak kena sain pulak..hurm, oklah semoga yg membaca ini mendapat kasih syg Allah yang tak putus-putus. Doakan saya juga untuk terus istiqamah dalam bidang yg saya ceburi yer.. mshariffuddin

#yg tersyg itu merujuk kepada ustazah faizah saya, yg byk ajar saya..syukran.. klu saya ada anak perempuan nanti, saya nak namakan Nurul Faizah..

Wednesday, September 19, 2012

Practice Suara

Alhamdulillah, ada kesempatan untuk saya berlatih suara. suara saya sudah lain la.. InsyaAllah, ini sedikit sedutan latihan suara dibilik, walaupun tak berapa nak merdu macam penyanyi asal, tapi layan jerlah..kalau nak best-best, nanti boleh panggil penyanyi asal nyanyi nanti. apa yang saya suka tentang lirik ini ialah pekara yang lepas jangan dikenang, teruskan perjuangan yang masih berbaki. Terima kasih sebab view blog saya tau. mshariffuddin.